Kovnojské vtipky

12

  Syn indiána se ptá svého otce: "Proč se můj bratr jmenuje Zelený strom?" "Protože byl počat pod zeleným stromem." "A proč se moje sestra jmenuje Měsíční svit?" "Protože byla počata za měsíčního svitu." "A už se přestaň ptát Prasklá gumo!"

11

Vinnetou vyjde ze stanu, dostane ránu mezi oči a klesne k zemi. Za ním vyjde Old Shatterhand, dostane ránu mezi oči a také klesne k zemi. Po chvíli se oba probírají a Vinnetou praví: "Můj bílý bratr také šlápl na hrábě?"  

10

Přijde šerif do salonu a vidí na zemi mrtvého muže. Ptá se tedy barmana: "Hráč?" "Jo." "Falešný?" "Jo." "Poker?" "Ne, housle."

9

 Přijde kovboj do salonu a vidí, jak u jednoho stolu sedí pěkná ženská. Přemýšlí, jak by se s ni seznámil. Potom vytáhne bouchačku a všechny ostatní postřílí. Pak si přisedne k té ženě a povídá: "A co vy tady slečno, tak sama ."

8

Vtrhne kovboj do saloonu a volá na barmana:Člověče,bejk vám nabral manželku na rohy! Barman: ... Kovboj:Povídam že vám bejk nabral manželku na rohy!!! Barman:Slyšim,slyšim,ale bolí mě zub tak se nemůžu smát!!!  

7

 Starý Indián vypráví: "Jdu jednou po prérii a co nevidim - Bizon! Podívám se líp - a vážně ho nevidim."  

6

Greenhorn si chce na Divokém západě koupit koně. Zajde k obchodníkovi, jestli nemá nějakého levného. Prodavač vrtí hlavou, ale pak si vzpomene: "Jo, mám tady jednoho, ale kdysi patřil faráři, takže je takovej divnej. Když chcete, aby jel jako vítr, řeknete Zaplať Pán Bůh. A když chcete, aby zastavil, řeknete Amen." Greenhorn si to opakuje, pak zaplatí a koně si vezme. Jede na něm krajinou, a řekne si, že ho vyzkouší. Řekne tedy "Zaplať Pán Bůh" a kůň se rozletí krajinou, letí jako vítr, země ubíhá pod nohama. Náhle se před nimi objeví propast. Greenhorn si najednou nemůže vzpomenout, jak koně zarazit. Propast se blíží, 100 metrů, 50 metrů, 10 metrů, 5 metrů. Náhle si vzpomene a vykřikne "Amen!" Kůň se zastaví na kraji propasti. Greenhorn vytáhne kapesník, otře zpocené čelo a řekne: "Zaplať Pán Bůh".

5

Pistolník Bill rozrazí dveře od saloonu a zařve: "Kdo je Bill." Všichni se krčí a ani nedutají, protože Bill je známý zabiják. Až barman říká: "Všichni přece víme, že Bill jsi ty." Bill ani nemrkne a střelí barmana mezi oči, vyfoukne dým z koltu a řekne: "Moc věděl."  

4

Jde indián s člověkem po poušti už dost dlouho. Najednou říká člověk indiánovi:"Vystřel, možná nás někdo uslyší." Indián vystřelí. Jdou dál a asi po půl dni opět říká člověk: "Vystřel možná nás už někdo zaslechne." Indián opět vystřelí. Už se schylovalo k večeru, a člověk opět přesvědčuje indiána aby vystřelil. Indián mu na to povídá: "Nemůžu, už nemám šípy."
1 | 2 >>